Digitale Bestand

Hier vindt u de voorwaarden van het digitale bestand

voor het naar wens maken van uw presentatie product.

Voorwaarden:

 

Het document dient als PDF-bestand per email (of CD) aangeleverd te worden. Dit is de snelste en zorgvuldigste manier om uw ontwerp zo goed mogelijk aan te leveren aan de fabriek. Wij plaatsen uw PDF-bestand onder onze template om te kijken of alles goed gepositioneerd is en vervolgens wordt dit in zijn geheel opgestuurd naar de fabriek.

 

Drukklare bestanden graag aanleveren in hoge resolutie: minimaal 300 dpi.

 

Drukklare bestanden op ware grootte en horizontaal aanleveren, waarbij maatverdeling, snijlijnen en registratietekens buiten het drukformaat (Planoformaat + 17 mm rondom) vallen à zo worden deze tekens niet in het ontwerp opgenomen, alles binnen de lijnen wordt meegenomen in het ontwerp/drukwerk.

 

Beeldschermkleuren (RBG) verschillen van de gebruikelijke gehanteerde kleuren en moeten daarom worden omgezet naar PMS/CMYK kleuren.

 

PMS = Pantone Matching System

 

CMYK = Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart)

 

CMYK zijn standaardkleuren die gemengd worden om zo de kleur naar keuze te maken. PMS kleuren zijn (internationaal) erkende kleuren met een nummer die tegen een (meer)prijs worden geleverd. Met CYMK moet u denken aan een standaard rood en met PMS aan kersenrood. 

 

Spotvernis en stansvormen als extra document opnemen in de opmaak:

 

Spotvernis: een extra glans/matte laag bovenop de glanzende/matte afwerking.

 

De stansvorm moet ook als apart document worden aangeleverd en wordt over het Pdf-bestand geplaatst. (Voor elke aparte stansvorm wordt een apart stansmes aangemaakt. Denk hierbij aan het idee van een koekvormpje.) Ringbanden ed. worden gesneden, speldozen en andere afwijkende vormen worden gestanst met stansvorm. Er worden eenmalig extra kosten verrekend voor een stansmes.

 

Drukklaar bestand opgemaakt in Adobe Illustrator of InDesign; omgezet in lettercontouren. Het omzetten van uw lettertype naar lettercontouren: niet iedereen heeft dezelfde lettertypes ter beschikking. Om te voorkomen dat wij een andere lettertype gaan hanteren, dient u uw lettertype als het ware vast te zetten zodat wij het lettertype van uw bestand kunnen overnemen en gebruiken. U levert ons in principe het gewenste lettertype mochten wij dit niet ter beschikking hebben. Dit wordt uit voorzorg gedaan om uw ontwerp zo getrouw mogelijk te produceren.

 

Digitaal leveren via email:

U kunt het digitale document aanleveren per email als drukklaar PDF-bestand dat voldoet aan bovenstaande voorwaarden: info@jacobspp.nl

 

Digitaal aanleveren met CD:

CD (goed) beschermd verpakken en versturen, onder vermelding van ordernummer en referenties, naar:

 

Jacobs Presentation Products

t.a.v. Klantenservice

Verdiweg 393

3816 KM Amersfoort

 

 

Algemeen:

Bij het digitale document dient een 100% kleurproef aangeleverd te worden. Indien wij een document zonder een kleurproef ontvangen gaan wij bij het drukken altijd uit van de voor de desbetreffende druktechniek geldende standaardwaarden.