Veronzinsels

 

Lowieke van der Heide is haar gedichtenatelier Veronzinsels begonnen als uitlaatklep voor haar hersenspinsels. Ze vertaalt die spinsels in geschilderde gedachten en geïllustreerde gedichten. Ze heeft de naam bedacht door drie belangrijke elementen van haar werk samen te voegen: zin, onzin en verzinsels. De tekst die ontstaat is kort en krachtig, ontdaan van overbodige woorden.

Vaak met een beetje humor, altijd met inhoud: teksten die met weinig woorden veel zeggen. De illustraties maakt zij met wisselende technieken: schilderen, linoleumsneden, foto’s of stencilinkt. Vervolgens wordt de afbeelding gedigitaliseerd en valt de veronzinsel op zijn plek. Op deze manier zijn de Veronzinsels onder andere geschikt als schilderij, kaarten, mokken en tassen.

Jacobs heeft een A5 map mogen vervaardigen uit karton omplakt met Kraft papier. Deze map kan gebruikt worden als agenda.  De voorkant is voorzien van een insteekvak voor een Veronzinsels ansichtkaart.

U kunt al haar kunstwerken vinden op haar website: www.veronzinsels.nl